"Sada je red na Grčku da kaže 'da'"

Potpredsednik Evropskog parlamenta i evroposlanik grčke vladajuće stranke Siriza Dimitris Papadimulis smatra da je "sada red na Grčku da kaže 'DA'".

Izvor: B92

Subota, 12.01.2019.

14:46

Foto: GettyImages

On to smatra nakon što je u Skoplju Sobranje sinoć izglasalo ustavne promene potrebne za primenu Prespanskog sporazuma sa Grčkom o izmeni imena zemlje u Republika Severna Makedonija.

"'Severna Makedonija' umesto 'Makedonija', uklanjanje iredentizma iz Ustava, razjašnjenje da Prespanski sporazum govori o držvljanstvu pre nego o etničkoj pripadnosti, drevna Makedonija osigurana kao grčko nasleđe. Sada je red na Grčku da kaže 'DA' bez bilo kakvih odlaganja. Stabilnost, (privredni) rast i okončanje četvorogišnjeg mandata", napisao je danas Papadimulis na Tviteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: