30 dana pritvora zbog pretnji Haradinaju

Na zahtev Specijalnog tužilaštva Kosova Osnovni sud u Prištini odredio je meru pritvora B.E. koji je preko društvenih mreža pretio premijeru Ramušu Haradinaju.

Izvor: Beta

Subota, 12.01.2019.

22:38

30 dana pritvora zbog pretnji Haradinaju
Ilustracija: Thinkstock

Kako javljaju prištinski mediji Direkcija protiv terorizma Policije Kosova je podnela krivičnu prijavu protiv osumnjičenog zbog pripreme terorističkih akata ili krivičnih dela protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosova, povezano sa terorizmom.

Osumnjičeni je krajem 2018. i početkom 2019. godine angažovan na pripremi terorističkih akata tako što je 10. januara 2019. godine koristeći društvene mreže objavio sliku Haradinaja uz preteću poruku "doći će vam kraj", pored slike maskirane osobe sa zastavom terorističke organizacije ISIS u pozadini.

"Prema krivičnoj prijavi sve se to dogodilo u cilju ozbiljnog zastrašivanja građana ili destabilizacije osnovne političke i ustavne strukture Republike Kosova", pišu mediji.

Prilikom pretresa kuće osumnjičenom koji je danas pritvoren oduzet je telefon Iphone 6 i nož.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: