"Trend da se Srbi optužuju za sve"

"U delovima bivše Jugoslavije, a posebno u albanskom delu Kosova, na delu trend da se traži nova srpska odgovornost i da postoje oni koji Srbe optužuju za sve".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžić
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžić

To je izjavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Plašim se da se taj trend samoviktimizacije i apsolutnog optuživanja Srba za sve ne nastavi u buducnosti bez prihvatanja bilo kakve odgovornosti za sopstvene zločine", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

On je istakao i da je naš pogled na stvari neuporedivo uravnotezeniji.

"Mi gonimo Srbe koji su počinioci zločina, ali takođe i gonimo i znamo da postoje mnogi koji nisu odgovarali, a pocinili su najgore zlocine protiv srpkog naroda", rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanje povodom podnošenja krivične prijave protiv hrvatskog ministra odbrane Damira Krstičevića zbog ratnog zlocina nad Srbima, i da li će žrtve dobiti pravdu, Vučić je rekao:

"Nadam se da će pravda biti zadovoljena. Preskočiću deo šta o tome mislim".

On je istakao da znamo da postoje mnogi koji nisu odgovarali, a počinili su zločine protv srpskog naroda, bilo na teritoriji KiM, RS, nekadašnje Srpske krajine....

"Ali, prosto, oni su samo zrtve, a zna se ko je bio agresor - Srbija", podsetio je Vučić kako se prema tome drugi odnose.

strana 1 od 184 idi na stranu