LDP čestitao Makedoniji: Primer za sve u regionu

Liberalno-demokratska partija(LDP) čestitala je Makedoniji i premijeru Zoranu Zaevu na odluci o ustavnim promenama i promeni imena zemlje.

Izvor: Beta

Subota, 12.01.2019.

15:21

LDP čestitao Makedoniji: Primer za sve u regionu

Tim promenama su direktno otvorena vrata članstvu države u Evropskoj uniji i NATO savezu.

"Čestitamo Makedoniji, njihova hrabrost i odlučnost da budu primer svima u regionu", poručeno je u saoštenju LDP.

Ova stranka je istakla da ;Srbija mora snažno da podrži odluku makedonskih poslanika i da smogne snage da u makedonskom primeru dogovora sa Grčkom traži preduslove za dogovor sa kosovskim Albancima i normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

"Makedonski poslanici su dvotrećinskom većinom, pored bolje budućnosti za svoju zemlju, izglasali i širu evropsku perspektivu za region, jer bez evropske Makedonije u budućnosti nema ni evropske Srbije, evropske Crne Gore, niti evropske Bosne i Hercegovine", napomenula je LDP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: