Blic: SNS spremna za izbore, sve zavisi od Kosova

Lider SNS Aleksandar Vučić poručio je na skupu naprednjaka u Zemunu da bi, pošto ih opozicija traži, što se njega tiče bili raspisani izbori, piše Blic.

Izvor: Tanjug

Subota, 12.01.2019.

08:34

Blic: SNS spremna za izbore, sve zavisi od Kosova
Foto: Thinkstock

Ovaj list navodi i da je Vučič poručio i da se ne vodi interesima zemlje i Srba na Kosovu i dodaje da konačna odluka o ovom važnom pitanju, ipak, nije doneta.

To piše današnji "Blic" i dodaje da konačna odluka o ovom važnom pitanju, ipak, nije doneta.

O vanrednim parlamentarnim izborima govori se u političkim kuloarima već duže vreme, a njihovi najglasniji zagovornisi su, što se SNS-a tiče, ministar policije Nebojša Stefanović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, piše list.

Na skupu SNS-a o izlasku na birališta govorio je i Vučić, a kako je "Blicu" potvrđeno iz tri izvora, rekao je i da će ako izbora bude, biti pozvani "posmatrači, ali i kontrolori izbora iz sveta".

Vučić je otprilike rekao: "Opozicija traži izbore i ja bih im lično dao da nije u pitanju interes Srbije i narod na Kosovu. Pošto ih traže, ako se slože neke stvari, a da ne bude protiv interesa Srbije, daćemo im izbore. I ne samo to. Pozvaćemo sve moguće posmatrače i kontrolore izbora iz sveta i koga oni hoće, pa da vidimo ko će pobediti. Kad ih pobedimo, a biće teško, opet će posle svega pričati da su bili neregularni", otkriva izvor "Blica".

Sagovornici lista kažu i da se tokom obraćanja članstvu, šef SNS-a osvrnuo i na odnos opozicije s nekim diplomatskim predstavništvima.

"Jer njih zanima samo mišljenje ambasada, kako da napune džepove. Obećavaju svašta samo da nas sklone. Ja neću sve da dam od države kako bismo bili vlast", rekao je sagovornik "Blica".

Na sastanku je bilo prisutno oko 3.000 članova i funkcionera SNS-a, a sem izbora, tema je bila i predstojeća poseta predsednika Rusije Vladimira Putina.

Na skupu u hali "Pinki" govorio je i Stefanović koji je, upitan da li je bilo reči o eventualnim vanrednim izborima, odgovorio da o svemu treba da se razmisli i da treba gledati šire interese, a ne samo interese stranke.

"Mi smo uvek spremni za izbore, ali je pitanje da li je to u ovom trenutku dobro za Srbiju. Trenutno obilazimo stranačke odbore po Srbiji, a kad budemo imali konkretno mišljenje i saznanje o tome šta je najbolje za Srbiju, obavestićemo o tome javnost. Želimo da u razgovoru s narodom dođemo do najvažnijih stvari", poručio je Stefanović, prenos list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: