Nova liderka CDU našla poziciju poraženom rivalu

Nova liderka nemačke vladajuće Hrišćansko-demokratske unije (CDU) Anegret Kramp-Karenbauer postavila je svog partijskog rivala na savetodavnu funkciju.

Izvor: B92

Petak, 11.01.2019.

00:24

Nova liderka CDU našla poziciju poraženom rivalu
Foto: EPA-EFE/Focke Strangmann

CDU želi da iza sebe ostavi unutrašnje podele i spreči buduće sukobe nakon što je Kramp-Karenbauer, saveznica kancelarke Angele Merkel, pobedila Fridriha Merca na partijskim izborima.

Merc, nekada Merkelin protivnik, odbio je da se kandiduje za više položaje u partiji, ali su njegove pristalice tražile da on bude uključen u rad stranke.

Kramp-Karenbauer je danas na Tviteru objavila da će Merc partiji ponuditi svoje "iskustvo i stručnost" u ekonomskoj politici i da će biti "veliko pojačanje" ekspertskoj grupi koja savetuje CDU.

List Velt je preneo da će Merc biti savetnik u vezi budućih transatlantskih odnosa i da će biti uključen u pisanje novog programa partije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: