Haradinaj potvrdio: Moguća smena Rikala

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, potvrdio je da je moguća smena ministra iz Srpske liste Nenada Rikala, preneo je Zeri onlajn.

Izvor: Tanjug

Petak, 11.01.2019.

18:01

Haradinaj potvrdio: Moguća smena Rikala
Foto: EPA-EFE/Malton Dibra

"Smena ministra poljoprivrede Rikala je vezana za podršku (opozicione) Socijaldemokratske partije da glasa za usvajanje budžeta za ovu godinu", rekao je Haradinaj novinarima nakon prve sednice vlade u ovoj godini.

Socijaldemorkate su, kao jedan od uslova za podršku budžetu, tražile smenu Rikala.

Haradinaj je ponovio da stopostotno uvećane takse na proizvode iz Srbije neće biti ukinute dok Beograd ne prizna kosovsku nezavisnost, prenela je KTV.

Haradinaj tvrdi da zahtevi Beograda i Brisela za ukidanje uvećanih taksi neće uticati na nastavak dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda I Prištine.

Ponovo je pozvao opozicione partije - Demokratski savez Kosova i Pokret Samoopredejenje da se priključe timu za nastavak dijaloga i svojom ulogom u tom timu ga, kako je rekao, ojačaju u svakom pogledu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: