Okrivljeni za premlaćivanje u Beton hali negiraju krivicu

Beograd -- Desetorica okrivljenih za nasilničko ponašanje u beogradskoj Beton hali, početkom oktobra u klubu "Komitet" negirali na početku suđenja krivicu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock

Oni tvrde da uopšte nisu bili u tom klubu.

Svi se terete za krivično delo nasilničko ponašanje jer su u noći između 6. i 7. oktobra u klubu "Komitet" pretukli radnike obezbeđenja i nekoliko gostiju lokala, kao i lomili inventar.

Oni nisu detaljno iznosili odbrane jer su tvrdili da o događaju ne znaju ništa, jer nisu bili u "Komitetu", pa i da nisu su ikoga prebili.

Optuženi za nasilničko ponašanje su Miloš Hrkman, Predrag Košprdić, Marko Čičković, Stefan Bjelivuk, Aleksandar Vidović, Marko Milosavljević, Mladen Vučetić, Milan Jezdimirović, Boris Karapandžić i Inel Čantrić.

Za ovo krivično delo zaprećena je kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Na suđenje su došli svi okrivljeni koji se sada, svi brane sa slobode. Sledeće suđenje je zakazano za 12. februar, kada će početi saslušanja očevidaca i svedoka.

U Prvom osnovnom tužilaštvu ranije je saopšteno da ukoliko policija utvrdi identitet i ostalih NN lica koja su učestvovala u kritičnom događaju, protiv njih će naknadno biti pokrenut krivični postupak.

Mediji su preneli priče očevidaca incidenta u klubu, koji je otvoren samo dan ranije, da je u objekat je upalo 15-ak muškaraca, koji su bili maskirani i nosili su palice i šipke.

Prethodno su prebili radnike obezbeđenja, a zatim su krenuli da lome inventar. Tom prilikom lakše je povređeno i nekoliko gostiju.

strana 1 od 105 idi na stranu