Proglašena vanredna situacija u Lučanima

U opštini Lučani proglašena je vanredna situacija na celoj teritoriji zbog neprestanih snežnih padavina, saopštio je Štab za vanredne situacije te opštine.

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock

"Štab je doneo odluku o proglašenju vanredne situacije nakon sagledavanja stanja na terenu i posle snežnih padavina koje neprestano padaju u opštini Lučana skoro 24 sata", navodi se u saopštenju.

U rubnim delovima opštine Lučani snežni nanosi dostigli su visinu do dva metra a mnogi putni pravci potpuno su neprohodni.

Teška situacija je u planinskim delovima opštine, gde je temperatura ispod nule i ima dosta leda na putu.

Čišćenje snega je posebno otežano jer vremenski uslovi ne dozvoljavaju da se u brojnim delovima opštine očisti sneg, koji se pretvara u snežni nanos i tako onemogućava bilo kakvu saobraćajnu komunikaciju.

"Sva mehanizacija javnih preduzeća je trenutno na terenu sa zadatkom da se neprestano od snega raščišćavaju svi opštinski putevi prvog i drugog prioriteta", navodi se u saopštenju Štaba za vanredne situacije.

Opštinski štab za vanredne situacije u Lučanima od Republičkog štaba traži pomoć u nafti i gorivu koja je neophodna mesnim zajednicama za raščišćavanja seoskih i nekategorisanih puteva.

strana 1 od 157 idi na stranu