Srbija u "narandžastom", sve pod snegom i minusom VIDEO

Zbog snega i hladnog vremena u celoj zemlji žuti i narandžasti meteo-alarm. U većini krajeva pada sneg, temperatura ispod nule. Prva žrtva u 2019. starica.

Izvor: Tanjug, Prva

Četvrtak, 10.01.2019.

08:48

Srbija u
Foto: Thinkstock

Od posledica smrzavanja preminula je 77. godišnja žena iz Brančića, nedaleko od Prijepolja.

U većem delu Srbije sneg pada više od 12 sati, a danas se očekuju obilnije snežne padavine i značajno povećanje visine snežnog pokrivaca, od 10 do 20 cm, a u planinskim predelima i stvaranje snežnih nanosa.

AMSS navodi da sneg i niske temperature otežavaju i usporavaju saobraćaj, ali da nema vanrednih situacija i zastoja.

U Vojvodini je na snazi žuti meteo-alarm, a u ostatku Srbije narandžasti. Narandžasti meteo-alarm znači da su prognozirane opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

I u Beogradu se očekuje oblačno vreme, sa snegom uz osetno povećanje visine snežnog pokrivača.

Najviše problema ima u Novoj Varoši, gde je juče proglašena vanredna situacija, i u ivanjičkom kraju gde su glavni putni pravci jutros čisti, ali ne i lokalni putevi do udaljenih sela. U Ivanjičkom kraju sneg i dalje provejava, a jaki vetrovi pravi smetove.

Talas hladnog vazduha koji dolazi sa severoistoka doneo je nove snežne padavine i na Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: