Vesić kaže da su ulice prvog prioriteta očišćene

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio da su sve ulice prvog prioriteta očišćene.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.01.2019.

07:29

Vesić kaže da su ulice prvog prioriteta očišćene
Ilustracija/Tanjug/Dragan Kujundžiæ

Vesić je za RTS naveo da se u "Beograd putu" radi punim intenzitetom i da je od juče ujutru na snazi četvrti stepen angažovanja, što znači da je na gradskim ulicama 145 vozila, od čega 90 velikih kamiona, koji neprekidno čiste sneg.

Očekujemo da sneg pada sve do sutra ujutru tako da ćemo u tom stepenu ostati do tada. Na ulici je oko 270 radnika 'Beograd puta' i oko 300 radnika preduzeća 'Gradska čistoća' i 'Zelenilo Beograd' koji čiste trotoare šire od pet metara”, rekao je Vesić.

On je objasnio da trotoari koji su uži od pet metara pripadaju stambenim i poslovnim zgradama i da njihovo čišćenje nije u nadležnosti Grada.

Tokom noći je bačeno 645 tona soli, 135 tona kamenog agregata i oko 5.000 litara kalcijum-hlorida, precizirao je Vesić i naveo da je na gradske ulice od početka zime do sada bačeno 14.500 tona soli, dok je za čitavu prošlu zimu bačeno oko 17.000 tona.

“To vam jasno govori koliko je više padavina ove zime”, dodao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika istakao je da su sve ulice prvog prioriteta čija je ukupna dužina 1.767 kilometara potpuno čiste, prohodne i nema zastoja. Postoji, kaže, jedan zastoj u Ulici vojvode Stepe nastao zbog tramvaja koji je u kvaru, a ne zato što sneg nije očišćen i to she brzo biti rešeno.

“Mi ćemo sve dok bude padao sneg čistiti samo ulice prvog prioriteta. Kada bude prestao da pada, ulazimo u ulice drugog prioriteta, a to je 491 kilometar ulica, kako bi svih ovih 2.258 kilometara ulica na teritoriji Beograda bilo poptuno čisto”, rekao je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: