Učenici dva odeljenja napustili nastavu zbog hladnoće

Prokuplje -- Zbog hladnih učionica i temperature koja je neprimerena održavanju nastave, đaci dva odeljenja četvrte godine Gimnazije u Prokuplju napustili su nastavu.

Izvor: Južne vesti
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Oni su, prema saznanjima “Južnih vesti”, o tome obavestili svoje razredne starešine, koji su pokušali da ih ubede da to ne smeju da rade, ali su učenici ipak napustili školu.

Kako pišu “Južne vesti”, informaciju su saznali od samih učenika, jer ni direktor Dragoslav Minić, kao ni član Gradskog veća Maja Ranđelović nisu odgovarali na telefonske pozive novinara.

Školu su napustili učenici odeljenja IV/4 i IV/5, a njihovi roditelji su najavili da decu neće puštati u školu dok se grejanje ne reši, o čemu su, kažu, obavestili i Gradsku upravu i samog gradonačelnika Aleksandra Simonovića.

Ipak, gradonačelnik tvrdi da je Grad sve uradio da učionice budu tople.

“Grad Prokuplje je obezbedio sredstva za grejanje Gimnazije, javna nabavka je sprovedena i potpisan je ugovor. Gimnazija u ovom trenutku ima dovoljnu količinu goriva za grejanje, tako da, što se tiče Grada, sve što im je potrebno da učionice budu tople, mi smo im obezbedili”, napisao je u SMS poruci gradonačelnik Simonović.

Inače, jedna od najstarijih i najprestižnijih škola u Prokuplju već dugo ima problema sa fasadom i dotrajalom stolarijom, a januara 2018. godine bilo je problema s plafonom, nakon čega je nastava obustavljena na 7 dana.

I ove zime, sredinom decembra 2018. godine, đaci u Gimnaziji su nastavu pohađali sa skraćenim časovima od 30 minuta, jer su i tada učionice bile hladne, iako je direktor Minić tvrdio da su te nedelje časovi skraćeni zbog slave Sveti Nikola.

strana 1 od 157 idi na stranu