Po 55 dana zatvora Albancima zbog simbola UČK

Prekršajni sud u Beogradu osudio je na po 55 dana zatvora trojicu albanskih mladića, rečeno je Tanjugu u Prekršajnom sudu u Beogradu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock

Osuđeni su mladići koji su u noći između 6. i 7. januara u beogradskom naselju Mirijevo ispisali simbole terorističke UČK u snegu na automobilima.

Oni su prethodno u pomenutoj noći između pravoslavnog Badnjeg dana i Božića pokušali zvoneći građanima na vrata stanova da od njih izmame neki novac, pa su revoltirani odlučili da po kolima u snegu ispisuju pomenute simbole.

Policija je po prijavi incidenta uhapsila Iba Bajramaja (20) i Špresona Bajramaja (22) iz Beograda i Daniela Krijezija (25) iz Prizrena i privela ih dežurnom sudiji za prekršaje.

Sudija ih je osudio za prekršaj “drsko i nepristojno ponašanje koje je dovelo do uznemirenja građana" na po 30 dana, a za "prosjačenje" na po 20.

Pošto kod sebe nisu imali lične karte, sudija im je izrekao novčanu kaznu od po 5.000 dinara, ali kako nisu imali da plate, ta kazna im je zamenjena sa po pet dana zatvora, precizirao je za Tanjug predsednik Prekršajnog suda u Beogradu Milan Marinović.

Oni su, kako je dodao, osuđeni po težem stavu zakona, jer su delovali kao grupa.

Albanski mladići su ispisali na desetine parkiranih snegom prekrivenih vozila u Ulici Koste Nađa u Mirijevu natpisom "UČK".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 105 idi na stranu