Saudijka se zabarikadirala na aerodromu

Saudijka Rahaf Mohamed el Kunun (18), bežeći od porodice zbog psihičkog i verbalnog nasilja, zabarikadirala se u sobi hotela na tajlandskom aerodromu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.01.2019.

12:02

Saudijka se zabarikadirala na aerodromu
Foto: Tanjug/AP

Ona odbija da je imigracioni službenici sprovedu na let nazad za Kuvajt, jer strahuje da će je porodica ubiti.

Ona se nalazi na tajlandskom aerodromu od subote, kada joj je tajlandska imigraciona služba uskratila ulazak, a devojka tvrdi da je to urađeno na zahtev Saudijske Arabije, prenela je agencija Rojters.

Ministarstvo spoljnih poslova Saudijske Arabije negira njene tvrdnje da joj je saudijska ambasada oduzela pasoš, navodeći da je ona zaustavljena na aerodromu zbog kršenja tajlandskog imigracionog zakona.

Rahaf Kunun je na Tviteru postavila sliku na kojoj se vidi kako je hotelska vrata zabarikadirala stolom i dušekom.

Rahaf Kunun je rekla agenciji Rojters da je pobegla iz Kuvajta dok je bila sa porodicom, te da joj je plan bio da ode na Tajland i potom u Australiju, gde je nameravala da zatraži azil.

"Moj brat i porodica i ljudi iz saudijske ambasada će me čekati u Kuvajtu. Ubiće me", rekla je ona u glasovnoj poruci.

"Moj život je u opasnosti. Porodica mi preti da će me ubiti zbog trivijalne stvari", kazala je Rahaf Kunun.

Ona je rekla da želi azil u Australiji jer trpi psihičko, emocionalno i verbalno nasilje i navela je da je bila zatvorena mesecima u kući i da joj je porodica pretila da će joj zabraniti dalje školovanje. Zabrinutost za njenu sudbinu izrazile su brojne grupe za zaštitu ljudskih prava, uključujući Hjuman rajts voč.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: