Vesić: Očišćene ulice prvog prioriteta

Skoro sve ulice prvog prioriteta su očišćene od snega, a u toku dana biće očišćene i ulice drugog prioriteta, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.01.2019.

09:02

Vesić: Očišćene ulice prvog prioriteta
Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ

Goran Vesić je istakao da javni prevoz funkcioniše normalno.

Vesić je Tanjugu rekao da radnici "Beograd puta" završavaju čišćenje ulica prvog prioriteta nakon snežnih padavina koje su počele juče posle 14.00 časova.

U centru grada palo je od pet do 10 centimetara snega, a u ovom trenutku na Košutnjaku je izmereno 11 centimetara snega, kaže Vesić i naglašava da nije bilo većih problema u javnom prevozu.

Prema njegovim rečima, tokom noći je na snazi bio najviši, četvrti, stepen pripravnosti.

"Na ulicama je bilo 90 velikih kamiona, radilo je 270 ljudi, bacili smo 1.420 tona soli, 400 tona kamenog agregata, 1.435 litara kalcijum-hlorida", naveo je Vesić.

Od jutros je "Beograd put" u trećem stepenu pripravnosti sa 60 kamiona, a od sutra ujutru ponovo će biti na snazi četvrti stepen, jer se očekuju snežne padavine.

Vesić je rekao da nas i sutra očekuju ledeni dani, sa temperaturama nižim od minus 10 stepeni i pozvao je vozače da budu oprezni zbog poledice, a građane da očiste trotoare ispred svojih zgrada.

Naveo je i da su radnici drugih javnih komunalnih preduzeća i za Božić na terenu, čiste javna stajališta i staze u parkovima. On je kazao da je bilo manjih problema u Lazarevcu, ali da će to biti rešeno tokom jutra, te da će se veća pažnja posvetiti čišćenju snega na Novom Beogradu, posebno sa leve strane auto-puta.

Vesić je rekao da je u jednom trenutku okretnica autobusa sa Zelenog venca pomerena u Ulicu admirala Geprata, dok nije očišćena od snega. Naveo je da u ovom trenutku ima manjeg zastoja u Ulici kneza Miloša, koja je očisćena od snega, ali u kojoj zbog nestanka struje stoji nekoliko trolejbusa. Ulice prvog prioriteta se prostiru na 1.767 kilometara, a drugog na 491 kilometar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: