Eksplozija ispred kancelarije Alternative za Nemačku

Nemačka policija uhapsila je trojicu muškaraca osumnjičenih za umešanost u eksploziju ispred kancelarije ultradesničarske partije AfD na istoku zemlje.

Izvor: Tanjug

Petak, 04.01.2019.

10:24

Eksplozija ispred kancelarije Alternative za Nemačku
Ilustracija: Thinkstock

U sinoćnoj eksploziji nema povređenih.

Kancelarija za krivične istrage je saopštila da je posle eksplozije u kancelariji izbio požar, kao i da su oštećeni obližnji objekti i nekoliko vozila, prenosi Rojters.

U saopštenju se navodi da je jedinica za borbu protiv terorizma utvrdila da ova eksplozija predstavlja "eskalaciju politički motivisanih napada na kancelarije AfD u Saksoniji koji su obično bili na nivou vandalizma".

Policija je navela da je privela trojicu muškaraca koji imaju 29, 32. i 50 godina.

Zamenik guvernera Saksonije, socijaldemokrata, Martin Dulig, objavio je na Tviteru da nema opravdanja za to što se dogodilo i da "takvi napadi pomažu AfD, a škode demokratiji".

Alternativa za Nemačku ušla je parlament 2017. godine, podseća AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: