U jednom gradu večeras nema proslave Nove godine

Banjaluka -- Centar Banjaluke, prestonice Republike Srpske, večeras je "pust". Nema organizovanog dočeka Nove godine, a kako prenose mediji, ulicama patrolira policija.

Izvor: B92
Podeli
Tanjug, AP
Tanjug, AP

Razlog za otkazivanje proslave na gradskom trgu su dešavanja vezana za protest "Pravda za Davida" i privođenje članova te organizacije, među kojima je bio i otac stradalog Davida Dragičevića, ali i njegova majka.

Oboje su bili pušteni nakon saslušanja, ali je nejasno šta se dalje dešava sa ocem stradalog mladića budući da su mediji preneli da je viđen na ulici i da ga prati grupa policajaca. Iz policije su potom demantovali da je on ponovo priveden, međutim njemu se od tada gubi svaki trag.

Njegova bivša supruga, majka Davora Dragičevića izjavila je da ne zna gde je on i da se s njim nije čula.

Jake policijske snage, uključujući i pripadnike Jedinice za podršku, i večeras su prisutni na Trgu Krajine. Gradonačelnik Banjaluke saopštio je ranije da su sve proslave i događaji, pa i oni vezani za decu otkazani zbog bezbednsti građana.

Tako se desilo da je Banjaluka, prvi put od kraja rata u BiH, ostala bez organizovanog dočeka Nove godine na glavnom trgu.

Mediji prenose da su ulice takoreći puste, da nema ni turista koji su uglavnom otkazali svoja mesta po hotelima i apartmanima.

strana 1 od 149 idi na stranu