U jednom gradu večeras nema proslave Nove godine

Centar Banjaluke, prestonice Republike Srpske, večeras je "pust". Nema organizovanog dočeka Nove godine, a kako prenose mediji, ulicama patrolira policija.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.12.2018.

23:16

U jednom gradu večeras nema proslave Nove godine
Tanjug, AP

Razlog za otkazivanje proslave na gradskom trgu su dešavanja vezana za protest "Pravda za Davida" i privođenje članova te organizacije, među kojima je bio i otac stradalog Davida Dragičevića, ali i njegova majka.

Oboje su bili pušteni nakon saslušanja, ali je nejasno šta se dalje dešava sa ocem stradalog mladića budući da su mediji preneli da je viđen na ulici i da ga prati grupa policajaca. Iz policije su potom demantovali da je on ponovo priveden, međutim njemu se od tada gubi svaki trag.

Njegova bivša supruga, majka Davora Dragičevića izjavila je da ne zna gde je on i da se s njim nije čula.

Jake policijske snage, uključujući i pripadnike Jedinice za podršku, i večeras su prisutni na Trgu Krajine. Gradonačelnik Banjaluke saopštio je ranije da su sve proslave i događaji, pa i oni vezani za decu otkazani zbog bezbednsti građana.

Tako se desilo da je Banjaluka, prvi put od kraja rata u BiH, ostala bez organizovanog dočeka Nove godine na glavnom trgu.

Mediji prenose da su ulice takoreći puste, da nema ni turista koji su uglavnom otkazali svoja mesta po hotelima i apartmanima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: