EU pomno prati dešavanja u Banjaluci

Delegacija Evropske unije saopštila je da budno prati dešavanja u Banjaluci u vezi sa protestima grupe "Pravda za Davida".

Izvor: Beta

Ponedeljak, 31.12.2018.

21:00

EU pomno prati dešavanja u Banjaluci
Foto: GettyImages

Delegacija EU i Kancelarija specijalnog predstavnika EU, uz saglasnost sa šefovima misija država članica EU u Bosni i Hercegovini, saopštila je da budno prati dešavanja u Banjaluci u vezi sa protestima grupe "Pravda za Davida".

"Pravo na mirno okupljanje, zajedno sa slobodom izražavanja, ključno je za svako funkcionalno demokratsko društvo", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je delegacija EU u BiH "primila k znanju" pojašnjenja MUP-a RS posle jučerašnjih i današnjih hapšenja članova grupe "Pravda za Davida" u Banjaluci.

"U tom smislu naglašavamo važnost procesa u zakonskom okviru kao i pravo na pravdu. Nastavićemo da pomno pratimo situaciju osobito kada je reč o istrazi koja je u toku i njenom sudskom epilogu", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: