Specijalci prekinuli protest u BL, uhapšeno nekoliko ljudi

Nekoliko ljudi uhapšeno je na skupu “Pravda za Davida” koji se održava u Banjaluci. Specijalci potisnuli demonstrante.

Izvor: klix.ba

Nedelja, 30.12.2018.

23:25

Specijalci prekinuli protest u BL, uhapšeno nekoliko ljudi
Foto: Tanjug/AP/Amel Emriæ

Specijalci su nakon što su rasterali demonstrante napustili Trg Krajine, i na njemu su sad viđeni samo redovni policajci.

Iako je bivša supruga Davora Dragičevića i majka stradalog Davida objavila na Fejsbuk grupi “Pravda za Davida” da je Davor ponovo uhapšen, on je i dalje na trgu, piše “Dnevni avaz”.

Građani Banje Luke su večerašnjom protestnom šetnjom u centru grada poručili da ostaju uz roditelje tragično stradalog Davida Dragičevića, Suzanu i Davora, te da insistiraju na juče iznesenim zahtevima koji se odnose na ostavke odgovornih za skrivanje ubica i istine o ubistvu.

Intervencijom specijalaca protesti su okončani.

Građani su počeli da se okupljaju oko 17 sati, vrativši prvo Davidovo srce na Trg Krajine, cveće i fotografije, da bi pet sati posle Davor Dragičević, Suzana Radanović i ostali aktivisti grupe "Pravda za Davida" još uvek spontano protetsovali na banjalučkim ulicama tražeći pravdu za svu ubijenu decu.

U sklopu svog demonstrativnog pohoda aktivisti su se zaustavljali pred stambenom zgradom patologa i direktora Zavoda za sudsku medicinu RS-a Željka Karana, kao i pred sedištem RTRS-a i zgradom NSRS-a.

Tu ih je dočekao kordon policije.

Davor Dragičević je skidao pantalone da pokaže pripadnicima MUP-a RS kako je on ranjavan stvarajući RS.

Aktivisti su sve vreme uzvikivali parole "pravda za Davida", "Lukaču ubice", pozivajući pritom ostale građane da izađu na ulice.

Uputili su se, takođe, na mesto gde se u isto vreme održavao koncert pjvača Harisa Džinovića, kod Muzeja savremene umetnosti, tražeći da se ugasi muzika i prekine zabava. Uspeli su u svojim zahtevima i gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić je javio da je koncert prekinut.

Posle toga su se aktivisti grupe "Pravda za Davida" ponovo vratili na Trg Krajine, gde su ponovo uzvikivali parole: "pravda za Davida", "pravda za Dženana", "pravda za svu našu decu", "pravna kuća" i "ostavka Lukaču", dok nisu intervenisali pripadnici Jedinice za podršku MUP-a RS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: