Politika: Tri optužnice Tužilaštva za ratne zločine

Tužilaštvo za ratne zločine podiglo je tri optužnice kojima okrivljene za prostora bivše Jugoslavije terete za krivično delo ratnog zločina, piše "Politika".

Izvor: B92

Subota, 29.12.2018.

00:48

Politika: Tri optužnice Tužilaštva za ratne zločine

Prva optužnica podneta je protiv R.M. sa Kosova, a odnosi se na događaje koji su se odigrali tokom juna 1999. godine u selu Gornje Nerodimlje, u opštini Uroševac, u kojem su žrtve bile civili srpske nacionalnosti.

Za ratne zločine protiv civila, a u kojem su žrtve takođe bile srpske nacionalnosti, optužen je i državljanin BiH H.M.. Njemu se na teret stavlja da je zločin počinio 1992. godine u Sarajevu, navodi sagovornik lista iz Tužilaštva.

Treća optužnica u vezi je sa dešavanjima 1992. u Brčkom. Osumnjičeni M.Č. se tereti za ratni zločin protiv civilnog stanovnoštva u ovom mestu, navodi list.

Optužnice za zločine u Sarajevu i Brčkom treba da potvrdi sud.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: