Odbornik isključen iz SNS pošto je rekao da "nema slobode"

Buru u delu javnosti izazvalo je izlaganje odbornika u smederevskom parlamentu Dragutina Mirkovića, posle čega je on isključen iz Srpske napredne stranke.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.12.2018.

07:52

Odbornik isključen iz SNS pošto je rekao da
screenshot

Kako je preneo portal Smederevskenovine.rs, SNS je donela takvu odluku uz obrazloženje da je odbornik na sednici “istupao suprotno stavovima stranke“.

Kako se navodi u pismu koje je smederevski odbor uputio Izvršnom odboru, njegovo isključenje se zahteva “nakon uvreda i pogrdnih reči koje je izneo na račun funkcionera Srpske napredne stranke, ali i pojedinih odbornica, i naglašava da je to samo poslednji u nizu njegovih ispada“.

Navedeno je i da mu u popodnevnom delu zasedanja nije dozvoljeno da govori, zbog čega je najavio štrajk glađu, u čemu je dobio podršku opozicionih odbora, ali je od te ideje odustao.

“Kolege odbornici, hajde da vas nazovem kolegama, ali to nismo. Poštovani građani Smedereva, znači, govorim isključivo u interesu građana Smedereva, jer su građani želeli da zastupam njih, a ne da zastupam neke nasilnike i kabadahije. Malo pre je pomenuo doktor smisao života. Pa, smisao života je sloboda. Ona je najveće blago. I lep život. A mi to nemamo u Srpskoj naprednoj stranci. Što jednom ne izađete i kažete istinu! Ovde ne smeš da kažeš ono što misliš“, rekao je Mirković na početku svog izlaganja na sednici skupštine grada Smedereva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: