Banjaluka: Kordon, "specijalci", građani se razišli

Policija je držala u blokadi ulicu u blizini parka "Petar Kočić" u kom su se okupili građani u znak protesta zbog torture nad roditeljima Davida Dragičevića.

Izvor: B92

Utorak, 25.12.2018.

19:52

Banjaluka: Kordon,
Foto: Tanjug/AP/Radivoje Pavièiæ

Kako su javili mediji, građani su se tokom večeri razišli i najavili okupljanje u sredu. Prethodno ih je kordon policije potiskivao do ulaska u Hram Hrista spasitelja.

Članovi grupe "Pravda za Davida" ne odustaju od podrške Davidovom ocu Davoru kog su uhapsili pripadnici MUP-a Republike Srpske jer se nije odazvao na poziv za saslušanje.

"Pravda za Davida! Ubice, ubice!", uzvikivali su ogorčeni građani koji ne žele da izađu iz parka.

Desetine policajaca napravilo je kordon i nisu dozvoljavali nezadovoljnim građanima da stoje u parku.

Davidova majka Suzana ranije je rekla demonstrantima da se raziđu i da će se protesti nastaviti sutra od 18 sati ispred crkve Hrama Hrista spasitelja, ali mnogi to nisu uradili.

Policiji MUP-a RS-a prethodno se priključila i specijalna jedinica policije.

Ifet Feraget, advokat Davora Dragičevića, rekao je kako ima informacije da će Okružno tužilaštvo zatražiti pritvor za Davora Dragičevića u trajanju od 30 dana, javlja portal Srpskainfo.

Brojni svetski mediji pišu o dešavanjima u Banjaluci, protestima građana na Trgu Krajine koji su usledili nakon hapšenja roditelja Davida Dragičevića.

Pročitajte još:

Snimci brutalnih hapšenja u Banjaluci VIDEO

Uklonjena slika Davida Dragičevića sa Trga Krajine VIDEO

EU reagovala povodom dešavanja u Banjaluci

MUP Srpske: Davor Dragičević pregledan i nema povreda

Protest u BL, policijski kordon ispred građana

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: