Svetski mediji o haosu u Banjaluci

Brojni svetski mediji pišu o dešavanjima u Banjaluci, protestima građana na Trgu Krajine koji su usledili nakon hapšenja roditelja Davida Dragičevića.

Izvor: Tanjug

Utorak, 25.12.2018.

17:09

Svetski mediji o haosu u Banjaluci
Foto: Tanjug/Darko Vojinoviæ

Kako piše američki list “Vašington post”, napetost je porasla u delu BiH s većinskim srpskim stanovništvom, gde je policija privela čoveka čija je potraga za istinom o smrti njegovog sina izazvala višemesečne proteste protiv vlasti.

O današnjim protestima u Banjaluci pišu i “Njujork tajms” te “Los Anđeles tajms”.

"Policija je saopštila kako je uhapsila Davora Dragičevića nakon što se nije pojavio na ispitivanju. Nekoliko drugih ljudi takođe je uhapšeno, uključujući i Dragičevićevu bivšu ženu i neke opozicione političare", piše “Njujork tajms”.

Radio Slobodna Evropa takođe je preneo informaciju o protestima u Banjaluci i hapšenju Davora Dragičevića.

"Video/snimci objavljeni na društvenim mrežama pokazuju da se policajci sukobljavaju sa civilima na centralnom trgu u Banjaluci. Delegacija Evropske unije u BiH objavila je saopštenje u kojem se navodi da prati razvoj događaja", piše Radio Slobodna Evropa.

Veliki broj španskih medija prati proteste u Banjaluci, kao i brojne agencije širom sveta kao što su francuska AFP, američka AP te britanski Rojters.

Pored svetskih medija i novinskih agencija, regionalni mediji iz minuta u minut prate i prenose dešavanja u Banjaluci.

Podsećamo, policija proteklih sati upozorava okupljene u Banjaluci da se moraju razići sa Trga Krajine, ali oni to odbijaju. Desetine policajaca napravilo je kordon i ne dozvoljavaju nezadovoljnim građanima da stoje na Trgu.

Ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu večeras će u 19 sati biti održan skup podrške uhapšenom Davoru Dragičeviću, a organizator okupljanja biće neformalna grupa građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: