EU reagovala povodom dešavanja u Banjaluci

Delegacija Evropske unije i Kancelarija specijalnog predstavnika EU u Bosni i Hercegovini izrazile su duboku zabrinutost zbog današnjih dešavanja u Banjaluci.

Izvor: B92

Utorak, 25.12.2018.

15:00

EU reagovala povodom dešavanja u Banjaluci
EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Oni od MUP-a traže hitno objašnjenje za hapšenje osoba povezanih sa pokretom "Pravda za Davida", uključujući i Davora Dragičevića, kao i opozicione političare.

"Budno pratimo razvoj situacije u Banjaluci i apelujemo na sve da ostanu mirni i uzdrže se od nasilja", navodi se u zajedničkom saopštenju Delegacije EU i Kancelarije specijalnog predstavnika EU u BiH, prenosi Fena.

Kako se navodi, ambasador Vigemark i ambasadori zemalja članica Evropske unije u BiH nedavno su se sreli sa Davorom Dragičevićem i Murizom Memićem i tom prilikom pozdravili njihove napore da mirnim putem traže pravdu povodom smrti njihovih sinova.

"Zapanjujuće je da su dva oca u potrazi za pravdom zbog svojih mrtvih sinova uspeli da izazovu više negodovanja zbog nedostatka vladavine prava i nekažnjavanja u BiH nego bilo koja politička stranka", navodi se u saopštenju i dodaje da današnji razvoj događaja "šalje negativnu i alarmirajuću poruku o stanju vladavine prava u BiH".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: