Advokat o policajcima koji nisu iz RS, javio se Stefanović

U javnosti su se pojavile informacije da su u policijskim akcijama u Banjaluci učestvovali i pripadnici specijalnih snaga koji nisu iz Republike Srpske.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 25.12.2018.

22:43

Advokat o policajcima koji nisu iz RS, javio se Stefanović
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

Te informacije je preneo advokat Davora Dragičevića, Ifet Feraget, u izjavi za BHT.

Takođe, pojavile su se i glasine da se radi o pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, ali to Feraget nije rekao i naveo da “to treba proveriti”.

Ipak, zbog njegove izjave se oglasio ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović i “demantovao tvrdnje da su pripadnici MUP Srbije bili prisutni u Banjaluci”.

"Povodom informacija koje su se pojavile u delu javnosti da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije bili prisutni na demonstracijama u Banjaluci u Republici Srpskoj, želim da kažem da su svi koji to tvrde ozbiljni lažovi", kaže Stefanović u izjavi za Tanjug.

Nijedan pripadnik MUP-a Srbije uopšte ne nalazi, niti se nalazio na teritoriji Republike Srpske - ni danas, niti u prethodnim danima, istakao je on.

"Potpuno je očigledno da je reč o unutrašnjoj stvari Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, u šta se Srbija ne meša. Pozivam sve da prekinu sa izmišljotinama i sa uvlačenjem policije Republike Srbije u unutrašnje stvari drugih država", rekao je Stefanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: