Stefanović komentarisao izveštavanje HRT o protestima u BG

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je da je Hrvatska radiotelevizija (HRT) navijački izveštavala o protestima u Srbiji.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 23.12.2018.

14:23

Stefanović komentarisao izveštavanje HRT o protestima u BG
Foto: Tanjug / Tanja Valiæ

Stefanović je, upitan da prokomentariše podršku nekadašnje šefice hrvatske vlade Jadranke Kosor protestima u Srbiji, rekao da mu je interesantnije bilo izveštavanje hrvatskog javnog servisa:

„Ne o broju ljudi...Hoće li HRT da uveća ili ne broj učesnika, to je njihova stvar. Meni je bilo prosto neverovatno da se pojavljuje izveštač HRT koji kaže da se javlja iz 'grotla građanskog protesta protiv režima Aleksandra Vučića'... Voditelj HRT samo što nije pozvao na rušenje vlasti. Na 'profesionalni način' se mešao u unutrašnje stvari Srbije. To je bilo sve osim profesionalnog. Izgledalo je kao huškanje i pozivanje na nasilje na našim ulicama, na takvu vrstu promene vlasti da treba da se izađe na ulice, da se sruši režim“, preneo je ministar Stefanović novinarima kako je video izveštaj hrvatskog javnog servisa.

Navodeći da HRT u izveštaju govori o navodnom autoritarnom režimu u Beogradu i medijskom mraku, Stefanović je rekao:

„U Hrvatskoj, gde je ubijen Ivo Pukanić, govore o nekakvom medijskom mraku u Srbiji. Tamo gde nekog kada napiše nešto likvidiraju kao zečeve“, rekao je on.

On je podsetio na to da je na HRT promovisana knjiga o logoru u Jasenovcu u kojoj se taj koncentracioni logor naziva radnim, te zaključio da ta televizija "seje jednu vrstu mržnje prema srpskom narodu“.

Što se Kosor tiče, podsetio je da je rekla da se neće nikada odreći ratne odštete od Srbije i kazao da hrvatski političari očigledno u nekim političkim strukturama u našoj zemlji vide mogućnost za ostvarenje svojih interesa.

„Šta je tu dobro za Srbiju? Imali smo predsednika koji se izvinjavao, sada ćemo da vidmo da oni biraju predsednike koji će da im plate ratnu odštetu. Izveštaj HRT je prilično navijačko izveštavanje. Treba se upitati kakav interes druga zemlja ima da o događajima kod nas tako izveštava. Razumem nekog u ovoj zemlji, koga može da se tiče. Ali, kakav interes ima neko iz susedne države da dođe sa takvim navijačkim stavom. To treba svi da se zapitamo“, zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: