Grčka upozorava: Ako uđu, sravnićemo ostrvo sa zemljom

Načelnik Generalštaba grčke vojske Evangelos Apostolakis upozorio Tursku da će Grčka odlučno odgovoriti u slučaju "eskalacija turskih provokacija", prenosi MIA.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.12.2018.

11:28

Grčka upozorava: Ako uđu, sravnićemo ostrvo sa zemljom
Foto: GettyImages

Apostolakis je tokom susreta sa grčkim novinarima istakao operativnu sposobnost i pripremljenost grčke vojske u slučaju da budu ugroženi suverenitet i teritorijalni integritet države.

„Ako budu ušli na neko nenaseljeno ostrvo, mi ćemo ostrvo sravniti sa zemljom. Ovo je crvena linija koja je prihvaćena i od vlade“, rekao je, prema „Katimeriniju“, načelnik Generalštaba grčke vojske, dodajući da je za Grčku najvažnije da obezbedi mir u regionu.

Komentarišući strateški dijalog između SAD i Grčke koji je održan prošle sedmice, Apostolakis je rekao da Vašington traži način kako da obezbedi ravnotežu u regionu, a da „Grčka igra pozitivnu ulogu i predstavlja most u takvim namerama“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: