Blokirao rad portala pa iznuđivao novac da ga aktivira

Pokrenuta istraga protiv vlasnika privatne firme "Neoart" doo iz Blaca zbog blokiranja rada portala kuršumlijskih Top Novosti i prisvajanja domena tog sajta.

Izvor: B92

Sreda, 19.12.2018.

13:26

Blokirao rad portala pa iznuđivao novac da ga aktivira
Foto: Getty Images

Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal u Beogradu pokrenulo je istragu protiv vlasnika te firme Marjana Panića.

Vlasnik portala Miloš Ivanović rekao je agenciji Beta da je Panića angažovao da za novčanu nadoknadu brine o tehničkom održavanju sajta Top Novosti.

"Posle više od dve godine održavanja sajta, Panić me je pozvao telefonom i rekao da je promenio pristupne šifre i prisvojio domen, te da želi da mu odmah isplatim 100.000 dinara kako bi odblokirao sajt. Bio sam iznenađen jer sam redovno plaćao održavanje sajta", kazao je vlasnik portala Top Novosti, inače bivši novinar više štampanih i elektronskih medija.

Ivanović je kazao da je slučaj najpre prijavio policiji u Kuršumliji a da ga je potom preuzelo Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal.

"Na sajtu je za šest godina objavljeno više od 7.000 tekstova i fotografija koje je Panić uništio. Marjan Panić i njegova firma uništili su moj dugogodišnji rad i ugrozili moju egzistenciju. Ovo je bila klasična ucena za novac, ali imam poverenje u tužilaštvo i očekujem da će ubrzo rešiti slučaj i da ću uspeti da vratim vlasništvo nad sajtom i domenom", rekao je Ivanović.

Po nezvaničnim informacijama iz policijskih izvora, vlasnika "Neoarta" doo Marjan Panić napustio je Srbiju, a protiv njega je podneto još nekoliko prijava za prevaru.

Ivanović je u međuvremenu zakupio novi domen i pokrenuo sajt pod istim imenom ali je kako je naveo, izgubio rangiranje na pretraživaču Gugl i time pretrpeo "ogromnu štetu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: