RHMZ upozorava: Nakon obilnog snega stiže ledena kiša

Nakon obilnog snega koji je padao prethodnih dana, RHMZ na svom sajtu je izdao upozorenje da je na području Srbije moguća kiša koja će se lediti pri tlu.

Izvor: B92

Sreda, 19.12.2018.

00:12

RHMZ upozorava: Nakon obilnog snega stiže ledena kiša
Ilustracija: Thinkstock

U toku noći četvrtak na petak u severnim i zapadnim, a u petak ujutru i pre podne i u ostalim krajevima moguća je kiša koja će se mestimično lediti na tlu, upozorava Republički hidrometeorološki zavod.

Upozorenje na kišu koja će se lediti pri tlu je izdato i za područje Beograda za noć četvrtak na petak i za petak ujutru.

Zbog niskih temperatura, snega i leda na području cele Srbije na snazi će biti žuti meteoalarm u sredu, četvrtak i petak.

Pojašnjeno je da to znači da vreme može biti opasno, da je potreban oprez i da građani "ne preduzimaju nepotrebne rizike".

U Srbiji će u sredu biti oblačno i hladno vreme, ponegde uz slab sneg, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Jutro hladno, uz mraz i maglu. Pre podne ponegde na jugu i jugoistoku provejavanje slabog snega.

Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni, krajem dana u pojačanju. Najniža temperatura od minus devet do minus tri, najviša od minus dva do tri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: