Lideri Balkana kod Mogerini; "Ništa spektakularno"

Visoka predstavnica EU Federika Mogerini danas se u Briselu sastaje sa liderima Zapadnog Balkana.

Izvor: B92, Prva

Sreda, 19.12.2018.

08:56

Lideri Balkana kod Mogerini;
Foto: Getty Images

Na sastanak su pozvani predsednici Srbije, Kosova i Crne Gore - Vučić, Tači i Đukanović, kao i premijeri Albanije Rama, Bosne i Hercegovine Zvizdić i makedonski premijer Zaev.

Na sastanak su pozvani predsednici Srbije, Kosova i Crne Gore - Aleksandar Vučić, Hašim Tači i Milo Đukanović, kao i premijeri Albanije Edi Rama, Bosne i Hercegovine Zvizdić i makedonski premijer Zoran Zaev.

Suzana Grubješić generalna sekretarka Evropskog pokreta u Srbiji kazala je za TV Prva da je reč o neformalnom sastanku koji je visoka predstavnica EU sazvala pred kraj godine ali da on ima značaj jer pokazuje da je EU zabrinuta za situaciju u regionu i za dijalog Beograda i Prištine.

"Od tog sastanka ne treba ništa spektalularno očekivati ali je dobar znak da je EU stalo do regiona i stabilnosti. Format dijaloga se neće menjati i to smo saznali iz odgovora Fedrike MOgerini Haradinaju nakon sastanka SSP", kazala je ona i istakla da će se taj dijalog i dalje voditi u formatu da je s jedne strane Aleksandar Vučić, a s druge Hašim Tači.

"Dijalog se mora nastaviti i to je opšte poznato i opšte prihvaćeno. Pitanje je samo kada", zaključila je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: