SAD dolarima suzbija ilegalne migracije

Meksički ministar spoljnih poslova Marselo Ebrard izjavio je da će Sjedinjene Države opredeliti 5,8 milijardi dolara u razvoj Centralne Amerike.

Izvor: Tanjug

Utorak, 18.12.2018.

21:08

SAD dolarima suzbija ilegalne migracije

Kako je naveo, tov je deo realizacije plana kojim bi se osnažio ekonomski rast tog regiona što bi dovelo do suzbijanja ilegalnih migracija.

On je danas u svom obraćanju novinarima rekao i da će Meksiko i SAD formirati radnu grupu koja će pratiti realizaciju tog razvojnog plana, prenosi Rojters.

Portparolka Bele kuće Sara Sanders danas je izjavila da je , mimo kongresnih izdvajanja, američka vlada identifikovala izvore finansiranja koji će pomoći da se dostigne cifra od pet milijardi dolara koliko je predsednik Donald Tramp tražio za izgradnju zida duž granice sa Meksikom.

Zid na granici SAD i Meksika trebalo bi, prema Trampu, da spreči ilegalne ulaske Meksikanaca na teritoriju SAD, dok se zvaničnici s meksičke strane protive tom planu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: