BiH: Vukovi i šakali kruže oko sela, meštani u strahu

U blizini nekoliko podgrmečkih sela na području opštine Sanski Most primećeni vukovi, koji su se u nekoliko navrata približili domaćinstvima.

Izvor: Tanjug

Utorak, 18.12.2018.

08:35

BiH: Vukovi i šakali kruže oko sela, meštani u strahu
Ilustracija: Thinkstock

Kako je rekao jedan od poljoprivrednika, u blizini sela Kruhari uočeno je desetak vukova, za koje se veruje da bi mogli da napadnu stoku, ali i pse čuvare, prenose Nezavisne.

"Vukovi, kada se radi o psima, primenjuju lukavu taktiku. Psu se prikrade vučica i zavede ga, a kada on krene za njom, u zasedi ga dočeka čopor i tu mu je kraj", rekao je jedan od stanovnika tog sela.

U Lovackom društvu "Sana" potvrdili su da su primili dojavu meštana i kažu da su njihovi lovočuvari evidentirali dva veća čopora.

Pored vukova, probleme prave i šakali.

Tako su u Lovačkom udruženju "Zmijanje" Banjaluka kazali da je u Priječanima, nadomak Banjaluke, pre nekoliko dana primećen šakal, koji je ustreljen. "Primećeno je spuštanje šakala ka selima. Uobičajeno je da u ovim područjima ima šakala, koji borave blizu stoke i naseljenih mesta", rekli su u tom lovačkom društvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: