Danas bi trebalo da počne suđenje Šaranoviću

Pred Višim sudom u Beogradu danas bi trebalo da počne suđenje Vladimiru Šaranoviću povodom optužbi da je ubio advokata Vladimira Zreleca.

Izvor: Tanjug

Utorak, 18.12.2018.

08:41

Danas bi trebalo da počne suđenje Šaranoviću
Ilustracija: Thinkstock

On je ubijen 1. decembra 2015. godine na Vračaru.

Na pripremnom ročištu pred sudom u novembru, Šaranović je negirao da je izvršio ovo ubistvo, kratko se izjasnivši da nije kriv, a u istrazi pred tužilaštvom se branio ćutanjem. Dans će moći detaljno da iznese odbranu.

Šaranović je, međutim, priznao krivično delo koje se tiče marihuane pronađene u stanu u kojem je boravio sa suprugom tokom skoro dve godine skrivanja od policije.

Njegova supruga, takođe optužena zbog marihuane negirala je krivično delo za koje se tereti - neovlašć‡ena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Šaranović‡ se optužnicom tereti za krivična dela teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora i neovlašć‡ena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, zbog marihuane koja je pronaÄđena u stanu u kojem je boravio sa suprugom.

Više od dve godine nakon ubistva Zreleca, Šaranović‡ je bio u bekstvu, sve do hapšenja 9. januara ove godine u okolini Zrenjanina po poternici Višeg suda u Beogradu. Od tada se nalazi u pritvoru.

Šaranović‡ se sumnjiči da je iz kola u pokretu 1. decembra 2015. godine izrečetao advokata Zreleca ispred zgrade u kojoj je imao advokatsku kancelariju na Vračaru, a bio je branilac njegovog rođ‘aka Slobodana Šaranović‡a, koji je u februaru 2017. godine ubijen u Budvi.

Tri nedelje nakon oružanog napada, beogradski advokat je podlegao povredama u Urgentnom centru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: