"Sramota je da policijom rukovodi osoba bez iskustva"

Potpredsednik NS Nikola Jovanović izjavio je da je državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović zloupotrebila funkciju i srpsku policiju time što je došla u Lučane.

Izvor: B92

Utorak, 18.12.2018.

13:26

Jovanović je naveo i da vršila pritisak na građane i lokalne policajce sa, kako je naveo, "grupom batinaša kojima su podeljene policijske značke".

"Sramota je da srpskom policijom rukovodi osoba bez iskustva, koja ima veze u podzemlju i koja se ne libi da javno provodi vreme sa ljudima iz kriminogenog miljea", rekao je Jovanović televiziji Naša.

Jovanović je dodao da je Dijana Hrkalović odbila da podnese izveštaj u Skupštini Beograda o stanju bezbednosti u prestonici, što je on tražio u ime odborničke grupe "Savez za Srbiju".

"Nije normalno da vrh policije ne želi da preduzme mere za rešavanje problema u Beogradu, čak ni da razgovara o tome sa odbornicima, ali zato imaju vremena da se mešaju u izborni proces u Lučanima", rekao je Jovanović.

On je dodao da je situacija u Beogradu nenormalna i da je samo ove godine bilo 20 surovih i nerešenih ubistava.

"Beogradski kriminalci su preuzeli kontrolu na ulicama i lokalima", rekao je Jovanović.

Jovanović je pozvao sve časne policajce i profesionalce da dignu glas protiv politizacije i zloupotrebe policije, kao i protiv "srastanja određenih delova državnog aparata sa kriminalnim grupama".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: