"Dobra diplomatska pobeda za Srbiju" VIDEO

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović gostujući u vestima Prve izjavio je da je Srbija izvojevala dobru diplomatsku pobedu na sednici SB UN.

Izvor: B92, Prva

Utorak, 18.12.2018.

09:13

screenshot

"Dobra diplomatska pobeda za Srbiju, nismo čuli druge argumente. Srbija je sve uradila kako treba, dobro je da se vidi da svet razmislja da bez učešća institucija Srbije nema rešenja za kosovsko pitanje. Primetno je bilo i da nisu svi istim tonom razgovorali“, kaže Nebojša Stefanović.

Ministar policije osvrnuo se i na jučerašnje dešavanje u Briselu na sastanku Federike Mogerini i Ramuša Haradinaja, na kojem je odbio predlog EU da privremeno ukine uvećane takse, a da se u CEFTA, zauzvrat, umesto Unmika vodi Kosovo sa zvezdicom.

"Srbija traži veće učešće UN. Mi želimo da naš narad bolje živi, Srbija je iskreno posvećena evropskim integracijama. Da li će EU trpeti takvo ponašanje Prištine, jer imaju dve strane jedna koja je konstrutkivna, to smo mi, i druga kaoja ne poštuje ništa i ne želi ništa. Sad je odluka na Evropi da li će jasno da kaže da ovi ljudi ne žele da učine ništa. Ovo nije dobro ni za Albance ni za Srbe“, rekao je Stefanović.

Opširinije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: