Novi komandant KFOR-a: Spremni smo da intervenišemo

Novoimenovani komandant KFOR-a, Lorenco D'Adario, izjavio da je KFOR spreman da interveniše na Kosovu ako stabilnost bude ugrožena.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 17.12.2018.

08:59

Novi komandant KFOR-a: Spremni smo da intervenišemo

Italijanski general je za podgoričku Pobjedu izjavio i da je odluka o transformaciji kosovskih snaga bezbednosti u oružane snage donesena u pogrešno vreme.

Kako je istakao, Severnoatlantski savet će sada morati da preispita nivo angažovanja NATO sa kosovskim snagama bezbednosti.

"Ono što je izvesno, NATO preko misije KFOR ostaje posvećen osiguranju bezbednog okruženja na Kosovu, ali i stabilnosti Zapadnog Balkana", naglasio je on, preneo je sajt CDM.

D'Adario je naglasio da se KFOR ne bavi politikom, ali je naveo da želi da ponovi stav generalnog sekretara NATO-a, koji je kazao da je "tranzicija kosovskih bezbednosnih snaga u principu stvar o kojoj treba da odluči Kosovo, ali jasno smo kazali da ova odluka dolazi u pogrešno vreme".

"Prisustvo KFOR-a na Kosovu u skladu je sa Rezolucijom 12 44 Saveta bezbednosti UN. Što znači da ćemo nastaviti da obezbeđujemo sigurnost i bezbednost svih ljudi na Kosovu i bićemo spremni da intervenišemo kad god bude dovedena u pitanje stabilnost ovog područja", zaključio je D'Adario.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: