"Apsolutno sam nevina osoba, u sud se ne vraćam"

Podgorica -- Branka Milić, jedna od optuženih za pripremanje državnog udara na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 2016, izjavila da se u sud ne vraća.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock

Ona je za podgorički Dan kazala da "nakon torture i nezapamćenih poniženja koja je doživela tokom suđenja nema više šta da traži u sudnici Višeg suda u Podgorici".

Milićeva je rekla da se u sud neće vraćati i da niko od nadležnih iz Srbije s njom nije pričao o eventualnom izručenju, preneo je sajt CDM.

Ona je istakla da je notorna neistina da se nakon napuštanja sudnice podgoričkog Višeg suda do srpske ambasade prevezla automobilom Skupštine Crne Gore i da tu svoju tvrdnju može da potkrepi zapisima sa video-kamera.

Milićeva je podsetila da do današnjeg dana nije dobila rešenje o određivanju pritvora koji joj je sudija Suzana Mugoša odredila u odsustvu i u vremenu kada je nad njom sprovodena mera nadzora.

Iz tog razloga je sprečena da kao stranka u postupku podnese žalbu na nezakonito rešenje. "Ja sam apsolutno nevina osoba i kao takva ne vidim razlog da i dalje izigravam dekor u jednoj besramnoj priči. Ako već treba da mi se sudi, onda ova država treba da mi obezbedi suđenje kakvo mi se garantuje međunarodnim odredbama o ljudskim i građanskim pravima i Ustavom Crne Gore", kazala je Milić.

Kako je rekla, nije istina da je pobegla iz sudnice u toku glavnog pretresa, već je iz sudnice izbačena od strane sudskog veća, a u sudnici ponižavana i uskraćivana u svom pravu da se o konkretnom slučaju pravično raspravi i odluči pred nezavisnim i nepristrasnim sudom.

"Sudnicu sam toga 23. decembra neometano napustila, uz obrazloženje da neću više da trpim torturu...ta tortura je pomenutog dana kulminirala javnim iznošenjem moje medicinske dokumentacije", rekla je Milić.

Kaže i da nije istina da je po izlasku iz Višeg suda otišla u ambasadu Srbije, već da je produžila do Erste banke, a potom otišla do taksi stanice u centru Podgorice, a zatim u ambasadu.

"Sadržaj razgovora koji sam ovde obavila sa službenicom ambasade Vesnom Radojević dokaz je da nije postojala nikakva namera skrivanja i bekstva, već, sasvim suprotno, namera da po obavljenom razgovoru produžim u Upravu policije i tamo zahtevam da se iz mobilnog telefona dr Šoca izuzmu snimci koje je napravio fotografišući me nagu u sobi za advokate Višeg suda u Podgorici i da se pokrene krivični postupak", navela je Milićeva.

Ona je dalje rekla da je Vesna Radojević po obavljenom razgovoru pozvala taksi vozilo, koje je stiglo pred ambasadu, ali da je po izlasku iz ambasade telefonom obaveštena da joj je u odsustvu ponovo određen pritvor pre nego što su joj ukinute mere nadzora te je zato ostala u dvorištu ambasade do dolaska oba branioca.

strana 1 od 149 idi na stranu