"Čemu diskusija, Srbija nije morala da uhapsi Gruevskog"

Zamenik ministra pravde Makedonije Oliver Ristovski potvrdio da Srbija nije imala obaveza da zadrži ili uhapsi Nikolu Gruevskog kada je prolazio kroz Srbiju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.12.2018.

09:27

Foto: Getty Images

U razgovoru za "Politiku", Ristovski je ukazao na činjenicu da za Gruevskim nije bila raspisana međunarodna poternica.

"Koliko je meni poznato, nijedan zvaničnik iz vlade Republike Makedonije nije uputio kritiku Srbiji, niti je zatražio objašnjenje za to što Gruevski nije uhapšen", rekao je Ristovski.

On kaže da nema komentar na novinarske spekulacije, lične stavove pojedinaca i napise na društvenim mrežama.

"Ponavljam, nijedna od susednih država kroz koju je prošao Gruevski, pre nego što je raspisana međunarodna poternica, nije bila dužna, niti je smela da ga uhapsi za dela koja su napravljena u Republici Makedoniji. Ne znam zašto bi to uopšte bilo predmet diskusije", rekao je Ristovski.

Podsetimo, bivši makedonski premijer osuđen je na dve godine zatvora u slučaju nabavke blindiranog "mercedesa", a pošto se nije odazivao na odsluženje kazne, za njim je raspisana poternica. Međutim, on je uspeo ilegalno da dođe do Mađarske i tamo zatraži azil.

Danima se postavljalo pitanje kako je to uspeo i s čijim i kakvim dokumentima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: