Kakvo nas vreme čeka za Novu godinu i Božić?

Ledeni dani sa temperaturama ispod nule zadržaće se do srede. Novo zahlađenje sa snegom očekuje se u poslednjoj nedelji decembra. Nova godina biće u plusu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.12.2018.

14:07

Kakvo nas vreme čeka za Novu godinu i Božić?
Ilustracija: Thinkstock

Meteorolog Nedeljko Todorović kaže da će danas i sutra u Srbiji temperature biti ispod nule u svim krajevima Srbije, osim u Negotinu, gde će biti stepen ili dva iznad nule.

''U jutarnjim satima očekuje se slab i umeren mraz, snežni pokrivač se zadržava, a u noći između ponedeljka i utorka biće slabog snega, uglavnom u centralnim i južnim krajevima'', rekao je Todorović za Tanjug. U Vojvodini će biti tmurno i maglovito tokom većeg dela dana sa najnižom dnevnom temperaturom od oko minus četiri stepena.

Todorović kaže da se od srede očekuje postepeno poboljšanje vremena. ''Jutro će biti maglovito i sa mrazom, a po podne sledi razvedravanje, dok će maksimalna temperatura u većini mesta dostići nulu ili stepen iznad nule'', navodi meteorolog.

Prema Todorovićevim rečima, od četvrtka se očekuje dalji porast temperature, a u Srbiji će biti uglavnom oblačno, mestimično sa slabom kišom i susnežicom, koja bi u pojedinim krajevima mogla da pređe u ledenu kišu.

Porast temperature početkom vikenda usloviće postepeno otapanje snežnog pokrivača u nižim predelima do 25.decembra, dok će se na planinama sneg zadržati. Todorović navodi da se sledeće zahlađenje sa kišom i snegom može očekivati između 26. i 29.decembra.

''Još nije izvesno kolika bi to bila količina padavina i snega i koliko bi se dugo zadržao. Oko Nove godine ponovo će porasti temperatura, a ako bude padavina, to bi mogla da bude samo kiša'', kaže meteorolog.

Dodaje da se počektom januara očekuje ponovni pad temperature i hladniji period sa dosta snega, dok se ledeni dani prognoziraju između 7. i 17.januara. ''Ova zima će biti nešto hladnija i sa više padavina u odnosu na prošlu, ali u suštini reč je o prosečnoj zimi karakterističnoj za naše podneblje'', navodi Todorović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: