Saša Janković objavio da se povlači iz politike

Predsednik Pokreta slobodnih građana i Građanskog bloka 381 Saša Janković je objavio da se povlači sa tih funkcija, kao i iz aktivnog političkog života.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.12.2018.

18:03

Saša Janković objavio da se povlači iz politike
screenshot

"Činim to jer neću da delim ljude koji svi podjednako žele da uklone opasan i kriminalizovan režim koji nam je oteo državu. Srbija je naša zajednička domovina i ja hoću da budem kristalno jasan: smatram da zamena jedne greške drugom, makar i manjom, ne donosi prave promene. To je rađeno proteklih 30 godina i rezultate toga danas živimo. Osećaj odgovornosti i iskrenosti mi nalažu da u tome ne učestvujem. Verujem da do bolje Srbije vode političke ideje Pokreta slobodnih građana i Građanskog bloka 381. Osećam krivicu zbog nedostataka rezultata; što naš program, vrednosti i drugačiji način shvatanja politike, uprkos ogromnom radu i žrtvama sjajnih ljudi oko mene, ne dobijaju zamah, već Srbija opet kreće u krug. U vremenu u kom su pogažene sve ljudske vrednosti građanskog društva teško je biti trezven i racionalan. Još je teže izgledati normalno u srpskoj politici, u kojoj ništa nije onako kako izgleda da jeste. Nemam dilemu da li su ciljevi koje smo postavili vredni borbe i nastaviću je kao običan član Pokreta slobodnih građana i na druge načine", napisao je Janković na Tviteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: