Vučić pred sednicu SB UN: Boriću se svim srcem

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će se danas u Njujorku, na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o Kosovu boriti za Srbiju svim srcem.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 17.12.2018.

08:05

Vučić pred sednicu SB UN: Boriću se svim srcem
Tanjug, Sava Radovanoviæ

Vučić je istakao da je nedelja bio težak dan, ne samo zbog lokalnih izbora, već i zbog toga što se pripremao za sednicu saveta SB UN. "Spremao sam se za Savet bezbedosti UN. Letim "Er Srbijom" ujutro i idem pravo na sednicu. Boriću se", rekao je Vučić na vanrednoj pres konferenciji.

Napomenuo je da će posle šefa UNMIK-a Zahira Tanina predstaviti šta Srbija misli.

"A, kada se svi oni izređaju, posle Tačija, imaću pravo i na repliku na kraju. Nisam još doneo odluku u kojem delu ću govoriti na engleskom i na srpskom. Ali, nije moj posao da ubeđujem naše ljude, već one koji žele da slušaju tamo. Do sutra ćemo doneti konačnu odluku", rekao je Vučić.

"Samo da naš avion ne kasni za Njujork, jer me neće čekati sednica", dodao je.

U svom obraćanju, predsednik je pozdravio srpski narod na Kosovu i Metohiji i zahvalio im na borbi, te ocenio da su gradonačelnici svih 10 opština poslali jasnu poruku Hašimu Tačiju ko je njihov predsednik i koja je njhova država.

"Vojska Kosova je formirana protiv interesa srpskog naroda. Ona ne može da ugrozi našu vojsku, ali može da ugrozi opstanak našeg naroda. Sve je to suprotno onome što je Tači govorio", kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: