MUP: Nasrću na žene i novinare; Obradović: Hapse opoziciju

Pripadnici policije profesionalno rade svoj posao i nikome neće dozvoliti da krši zakon, pogotovu ne onima koji su nasrtali na žene i novinare u opštini Lučani.

Izvor: B92

Nedelja, 16.12.2018.

16:52

MUP: Nasrću na žene i novinare; Obradović: Hapse opoziciju
Foto: Tanjug / Sava Radovanoviæ

To je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Nakon završetka izbornog procesa MUP će obavestiti javnost o svim dešavanjima u opštinama u kojima se danas održavaju lokalni izbori, navodi se u saopštenju.

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović rekao je u Lučanima da je policija privela predsednika Izvršnog odbora Dveri i šefa Izbornog štaba Saveza za Srbiju u Lučanima Borka Puškića.

"Traje velika akcija policije koja hapsi sve opozicionare koji se na bilo koji način suprotstavljaju izbornim neregularnostima na biračkim mestima. Paralelno sa tim u Lučanima su džipovi bez tablica koje niko ne zaustavlja, a aktivisti iz Srpske napredne stranke iz drugih gradova dovoze ljude na glasanje", rekao je Obradović na vanrednoj konferenciji za novinare u Lučanima.

On je ocenio da se "policija stavlja u funkciju vladajućeg režima i progona opozcionara na lokalnim izborima" i da je to nova situacija koju do sada nije zabeležena.

Obradović je rekao da će zatražiti vanrednu sednicu Predsedništva Saveza za Srbiju na kojoj će se raspravljati o izborima u Lučanima.

"Ovo što se danas događa dovodi u pitanje legitimitet i smisao izbora u Lučanima. Izašli smo na ove izbore da bismo im se suprotstavili, ne damo im da kradu i sada su pozvali u pomoć i policiju da pohapsi i skloni sa biračkih mesta sve one koji su se suprotstavili njihovoj izbornoj krađi", rekao je Obradović.

MUP je ranije danas saopštio da je Policijskoj stanici Lučani dvoje građana prijavilo je da su prilikom dolaska na biračko mesto broj 25 u Kotraži, napadnuti od strane njima nepoznatog lica, a da je policija identifikovala i ustanovila da se radi o B.P. (37) iz Prijepolja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: