Bilans protesta u Parizu: 115 uhapšenih, sedmoro povređeno

Francuska policija saopštila je da je 115 osoba privedeno, iako su protesti bili relativno mirni u prestonici te zemlje, u kojima je lakše povređeno sedam osoba

Izvor: Tanjug

Subota, 15.12.2018.

23:24

Bilans protesta u Parizu: 115 uhapšenih, sedmoro povređeno
Foto: Tanjug/AP

Ovog, petog protestnog vikenda zaredom, mnogo manje demonstranata je izašlo na ulice Pariza i drugih francuskih gradova, navodi AP.

Prema podacima policije, oko 3.000 ljudi okupilo se u francuskoj prestonici, dok je prošle nedelje na ulice Pariza izašlo oko 10.000 osoba.

S druge strane, oko 33.500 demonstranata učestvovalo na današnjim protestima širom zemlje, dvostruko manje nego prošle nedelje, navodi francuska štampa, pozivajući se na podatke zvaničnika.

Protesti u Parizu protekli su uglavnom mirno, ali je nasilje izbilo na marginama skupa kada su grupe pripadnika "žutih prsluka" pokušale da probiju kordone policije.

Sukoba je bilo ispred zgrade Opere, gde su se okupili neki demonstranti da izraze svoje nezadovoljstvo.

Francuska policija ispalila je suzavac na demonstrante duž avenije Jelisejska polja, u kojoj se nalazi i sedište predsednika Francuske Jelisejska palata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: