Odlazeći premijer i drugi put dobio "ne" od parlamenta

Švedski parlament glasao je protiv imenovanja odlazećeg socijaldemokratskog premijera Stefana Levena za mandatara za sastav nove vlade.

Izvor: B92

Subota, 15.12.2018.

00:45

Odlazeći premijer i drugi put dobio

Ukupno 200 poslanika je glasalo protiv Levena kojem je drugi put izglasano nepoverenje za sastav vlade od održanih izbora.

Predsednik parlamenta će sada predložiti novog mandatara, što je proces koji bi mogao da traje nedeljama. Leven će ostati u svojstvu vršioca dužnosti dok se ne donese odluka o tome ko će ga zameniti, a u medijima se spekuliše da su možda na pomolu novi izbori.

Leven, vođa Socijaldemokrata levog centra, došao je na vlast 2014. godine. Međutim, njegov savez levog centra osvojio je 144 mesta na izborima, jedno mesto više nego opozicija desnog centra.

Nijedan od dva glavna bloka ne namerava da vlada s nacionalistima - Švedskim demokratama, trećom strankom u novom sastavu parlamenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: