Rojters: Rezolucija u trenutku rastućih napetosti

Kosovski parlament izglasao je odluku o formiranju pregovoračkog tima koji treba da pokuša da razreši neizmirene sporove sa Srbijom, navodi Rojters.

Izvor: Tanjug

Subota, 15.12.2018.

23:48

Rojters: Rezolucija u trenutku rastućih napetosti
Foto: GettyImages

Britanska agencija navodi da je većina opozicionih poslanika bojkotovala zasedanje o uspostavljanju 12-članog tima koji treba da čine predstavnici vlade, opozicije i civilnog društva.

Navodi da se se ovo izglasavanje desilo u trenutku "rastućih napetosti" između Beograda i Prištine.

Rojters ocenjuje da su odnosi "dostigli novi najniži nivo u petak, kada je kosovski parlament odobrio stvaranje stalne vojske od 5.000 pripadnika, samo nedelju dana nakon što je premijerka Srbije (Ana Brnabić) navela da bi takav potez mogao da izazove Beograd da vojno interveniše".

"Danas smo doneli odluku koja je važna za očuvanje našeg suvereniteta i integriteta, a u partnerstvu sa međunarodnom zajednicom", prenosi Rojters reči predsedavajućeg kosovske skupštine Kadrija Veseljija.

Agencija navodi da rezolucija koju je usvojila skupština u narednih 30 dana treba da bude propraćena zakonom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: