Ljimaj: Tražićemo od Srbije ratnu odštetu

Fatmir Ljimaj, potpredsednik kosovske vlade, kaže da će "zahtev za ratnu odštetu" biti jedna od 15 tema koliko je, kako kaže, preostalo za okončanje dijaloga.

Izvor: Tanjug

Subota, 15.12.2018.

23:36

Ljimaj: Tražićemo od Srbije ratnu odštetu
Foto: EPA/Kushtrim Ternava

Ljimaj je jedan od dva šefa novoizabranog prištinskog tima za nastavak dijaloga sa Beogradom.

Ponovio je da su ostale teme, između ostalog, “međusobno priznanje, nestale osobe, sukcesija…”, prenosi prištinski list "Koha ditore".

Ljimaj je to izjavio pošto je kosovski parlament večeras usvojio Rezoluciju o nastavku dijaloga i potvrdio novi tim za finalnu fazu dijaloga, koji će predvoditi Ljimaj i lider opozicione SDP, Špend Ahmeti.

Kaže da će im prvi zadatak biti analiziranje dokumentacije koja su sačinjena u dosadašnjem dijalogu.

O svom radu će, navodi, redovno izveštavati parlament, a preostale teme će razmatrati postepeno, na osnovu prethodno utvrđenog dnevnog reda.

Ljimaj smatra da je usvajanjem ove rezolucije, Priština poslala “važnu poruku partnerima”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: