Nova zabrana ulaska na KiM, kosovska policija "obrazlaže"

Rukovodstvo i odbojkašice kluba "Radan" iz Lebana vraćeni su sa administrativnog prelaza Mutivode, saznaje B92.

Izvor: B92

Subota, 15.12.2018.

16:35

Nova zabrana ulaska na KiM, kosovska policija
Foto: EPA/Kushtrim Ternava

Kako saznajemo, vraćeni su uz obrazlozenje kosovske policije da nemaju dozvolu i potrebnu dokumentaciju za ulazak na Kosovo.

Odbojkaški klub "Radan" i klub "Vidovdan" iz Gračanice trebalo je da odigraju utakmicu u Gračanici. Iz oba kluba izrazili su žaljenje i negodovanje zbog ovakve odluke kosovske policije.

Sekretar kluba iz Gračanice Vladan Trifić, preneo je RTS-u, da su odbojkašice iz Lebana krenule na Kosovo preko administrativnog punkta "Mutivoda", i da su im kosovski carinici i policajci rekli da "imaju naređenje da im ne dozvole ulazak".

Podsetimo, nedavno je košarkašima Partizana koji su planirali da učestvuju na protestnom mitingu u Severnoj Mitrovici nije dozvoljen ulazak na Kosovo.

Kosovska policija je tada navela da im je ulazak zabranjen jer nisu imali dozvolu za ulazak na Kosovo koju izdaje MIP Kosova, odnosno Košarkaška federacija Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: