Kako se slavilo u Prištini: Uz muziku, evre, manikir

Albanski političari slavili su odluku o formiranju vojske Kosova što ceremonijalnu, u kasarni "Adem Jašari", što na ulicama, uz muziku, pa i krajnje bizarno.

Izvor: Tanjug

Subota, 15.12.2018.

08:00

Kako se slavilo u Prištini: Uz muziku, evre, manikir
Foto: Tanjug/AP/Visar Kryeziu

Gradonačelnik južne Mitrovice Agim Bahtiri je, prema pisanju Bota sot online, igrao sa građanima ispred kosovskog parlamenta, a ministar infrastrukture Pal Lekaj je muziku na Trgu Priština častio sa 100 evra.

Nisu samo njih dvojica bili entuzijastični.

Tako je poslanica vladajuće Demokratske partije Kosova Ganimete Musliju imala neobičan stajling od ranog jutra. Nosila je, kako se navodi, deo uniforme "kosovske vojske" i sve vreme ponavljala da je "spremna i u rat da krene".

"Danas svaki poslanik smatra da je, kada smo glasali za nezavisnost Kosova, to bila najvažnija odluka, a ova danas je po važnosti odmah iza te odluke", rekla je Musliju.

Ni za poslanicu Doniku Kadaj Bujupi, ovo nije bio uobičajeni dan. Ona je, navodi se, nadograđene nokte "ukrasila" nacionalnom zastavom i dvoglavim orlom. A na Fejsbuku je napisala:"Da, volim vojsku Kosova".

Zamenik premijera Kosova, Enver Hodžaj je, pak, čestitao građanima Kosova transformaciju KBS na 12 svetskih jezika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: