Sneg ujutru prestaje da pada, problemi i u regionu

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će do kraja dana u Srbiji doći do povećanja snežnog pokrivača od 20 do 40 centimetara.

Izvor: Beta, Tanjug

Subota, 15.12.2018.

13:39

Sneg ujutru prestaje da pada, problemi i u regionu
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Za jutro se predviđa prestanak padavina.

U Srbiji će sutra na zapadu i severozapadu, a kasnije i u većem delu zemlje, doći do prestanka padavina. Vetar će biti slab i umeren, severozapadni, uveče u skretanju na jugoistočni.

Najniža temperatura kretaće se od minus tri do plus jedan stepen, a najviša od minus jedan do tri stepena Celzijusa.

U Beogradu će sutra biti pretežno oblačno, a tokom dana sneg će prestati da pada. Vetar će biti slab i umeren, severozapadni, uveče u skretanju na jugoistočni.

Temperatura će biti od minus dva do nula stepeni. U Srbiji će u ponedeljak i utorak biti oblačno i hladno, povremeno sa slabim snegom uz manje povećanje visine snežnog pokrivača, a u ponedeljak u Timočkoj Krajini i na jugoistoku Srbije i sa mešovitim padavinama (kišom i snegom).

Na severu Vojvodine uglavnom suvo.

Od srede do kraja sedmice biće bez padavina sa dnevnom temperaturom u manjem porastu. U Beogradu se predviđa slično vreme u isto periodu.

Hronično obolelim osobama i meteoropatama savetuje se opreznost usled nepovolјnih biometeoroloških prilika.

Naročito izražene tegobe mogu imati astmatičari i cerebrovaskularni bolesnici. Mogući su glavobolјa, promenlјivo raspoloženje i pospanost.
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap
Padavine i zimski uslovi izazvali su probleme u saobraćaju u Hrvatskoj, a snega ima na većini puteva u Gorskom kotaru i Lici.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama nema slobodnog saobraćajnog pravca iz smera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri te Dalmaciji, i obrnuto, javlja Hrvatski auto-moto klub.

Snažan vetar takođe izaziva probleme na Jadranskoj magistrali. Sneg pada u Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji, delu Dalmacije, centralnoj i severozapadnoj Hrvatskoj.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebno na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima se savetuje da prilagode brzinu i način vožnje uslovima na putevima te da ne kreću na put bez propisne zimske opreme, prenosi N1.

U većem delu BiH zbog snega saobraćaj se takođe otežano i usporeno odvija, javila je Fena.

Na deonicama puteva u južnim krajevima saobraćaj se odvija se po mokrim kolovozima - saoptteno je iz Auto moto saveza BiH.

Na području Romanije zabrana je prometa za teretna vozila.

Na deonicama preko planinskih prevoja obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: