Sutra protest, oklopna vozila i 8.000 policajaca u Parizu

Šef pariske policije najavljuje da će u Parizu ponovo biti raspoređena oklopna vozila i na hiljade policajaca, u iščekivanju sutrašnjih, subotnjih protesta.

Izvor: Tanjug

Petak, 14.12.2018.

11:01

Sutra protest, oklopna vozila i 8.000 policajaca u Parizu
Foto: TanjugAP/Kamil Zihnioglu

Šef policije Pariza Mišel Delpeš izjavio je za radio stanicu RTL da bezbednosne službe planiraju da razmeste isti broj snaga kao i prošlog vikenda, odnosno oko 8.000 policajaca i 14 oklopnih vozila.

Delpeš je naveo da će ovog puta biti razmešteno više grupa patrolne policije čiji će zadatak biti hvatanje vandala, preneo je AP.

Francuske vlasti saopštile su da je preminuo još jedan pripadnik pokreta "žutih prsluka", šesti po redu, a nakon što ga je udario kamion prilikom blokade puta u blizini južnog grada Avinjona.

Lokalni zvaničnici saopštili su da je vozač kamiona uhapšen i pritvoren nakon što je pokušao da pobegne sa lica mesta, prenosi AP.

U saopštenju se navodi da je povređenog demonstranta, nakon što ga je udario kamion, zbrinula ekipa Hitne pomoći, ali da je tokom noći podlegao povredama.

Još pet demonstranata poginulo je u saobraćajnim nezgodama, dok je više od 1.400 pripadnika "žutih prsluka" povređeno u protestima protiv povećanja cena goriva otkako su demonstracije počele prošlog meseca.

Demonstranti su blokirali važne saobraćajnice širom Francuske, a u Parizu su protesti prerasli u nerede.

Učesnici aktuelnih protesta u Francuskoj nazivaju se "žutim prslucima" zbog fluorescentnih bezbednosnih prsluka koje nose.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: